Blijf op de hoogte

Kom Güveç proeven

Güveç is (net als de Marokkaanse tajine) zowel de naam van de pan als van een gerecht. De ronde pot is gemaakt van aardewerk en wordt, afgesloten met een deksel of aluminiumfolie, langzaam opgewarmd in de oven. De smaken en aroma’s van vlees en groenten blijven hierdoor goed bewaard. Güveç is vooral bekend uit de stad Beypazarı in de provincie Ankara, maar de stoofpot is populair in heel Turkije. Ook andere landen hebben dit gerecht overgenomen, zo zijn de Griekse Giouvetsi, de Roemeense Ghiveci en de Bosnische Đuveč allemaal varianten van deze Turkse stoofpot. WIL JE EEN HEERLIJKE TURKSE GUVEC KOMEN PROEVEN? Bel dan even van te voren, want niet alle Meram filialen serveren dit gerecht.

Related Posts

Welkom in ons Turkse Restaurant waar wij u een onvergetelijke avond zullen verzorgen. Graag nemen we jullie mee naar de authentieke smaken van de Mediterraanse keuken.

Instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.